Utazóblog

Jemen-Oman-Egyiptom 3. rész

2008/01/03. - írta: Valis&Co.

3. rész - 3 Jan 2008

 
attila
 
Meg az utolso nap elveztuk soforunk es sajat autonk tarsasagat, es eszakra kalandoztunk Ibb es Jibla varosaba. Eloszor Jiblat neztuk meg. Gyonyoru az ovarosa ,nagyot csatangoltunk, es a kiralynoi palotabol neztunk a varosra. Itt volt az egyetlen muzulman noi uralkodo. Meg mecsetet is neveztek el rola!
Ibb regi kusza oreg piacaban keveregtunk meg egy oracskat egy 6-eves fiu segitsegevel. Gyonyoru epuleteket talaltunk es egy mecsetbe itt is beengedtek. Konnyes bucsu a soforonktol aki visszament a fovarosba, es felszalltunk az iranytaxira (250km) mert egyik legjobb eddigi hotelunk mar vart rank Taizzban.
Az iranytaxirol:
Ez lett az egyik fo kozlekedesi eszkozunk a varosok kozott. Kicsit olcsobb mint a busz, es sokkal surubben jar. A kocsik 30 ev koruli Peugeot 504 es kombik, amik kicsit at vannak alakitva szemelyszallitasra: Harom ulessor: Hatul 3, kozepen 4, elol ketto +sofor. Ha kenyelmesebben szeretnel utazni meg kell venni meg egy helyet. Csomagok altalabn a teton. Muszakilag egesz jok. 80-as atlagot tudnak menni hegyen-volgyon. A kilometerora az autok tobbsegeben a gyenge lancszem. Ugy 4-5-600 ezer km-nel mar nem mukodnek tovabb.
 
Reggel ket oras buszuttal bent voltunk a regi szocialista Del-jemen fovarosaban. Adenban. Nagyon erdekesnek igerkezett de csalodtunk.Az elhelyezkedese gyonyoru. A varos nagy resze egy felszigeten van. De parszor jol lebombaztak. Utoljara 94-ben egy felkeles utan. Az osszes kocsmat es az egyetlen sorfozdet (Angol gyarmat volt) a foldig romboltak. Nem is talaltunk egyet sem a szilveszteri koccintashoz. Atszerveztunk. Buszjegy masnapra, rendorseg. Rekordot dontottunk. Persze nagy makkal. Egy szallodat a Gyongyi kiszurt a taxibol amit egy canadai par ajanlott. Nagyon jo helyen volt. Kiderult szemben van a rendorkapitanysag (a redorsegi hercehurcarol kesobb). Papirok elintezve, varosnezes. Szocreal szeru varoskep. Csunya kikoto. Osszevissza nepesseg. Nem igazan jott be nekunk. Volt tengerparti Pizza Hut es utkozben a gyerekek megdobaltak kovekkel, mert nem adtunk nekik penzt. A regi angol negyedben sem talaltunk semmi bulis helyet ezert megittuk whiskynket a szalloban es atmentunk egy mellettunk levo nagyszalloba meginni a legdragab piat ami itt kaphato SOR (1400Ft egy kis Heineken).
 BUEK
 
 Reggel 6-kor meg alkoholos allapotban irany 600 km keletre az arab
 tengerpartjan. Gyonyoru es kihalt. Enyit sikerult megallapitanunk amikor nem aludtunk. Mivel nem mertunk ebedelni a helyi Wc-k hianya miatt, utastarsaink elkezdtek minket kajaval kinalni. Az egyik srac konkretan ezt mondta: Dont be shy! Ask me if you want something! Alig birtam kirohoges nelkul.
 

A hosszu buszut megerte. A keleti resz legszebb tengerparti varosaba erkeztunk Al-mukallaba.
 
 Folytatom holnap, mert bezar az internet kavezo.
 
 Na csa!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosbolyongo.blog.hu/api/trackback/id/tr992378812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása