Utazóblog

India 1 resz

2010/11/26. - írta: Valis&Co.

0. nap

Probalom utol erni magam... Ugy indultam, hogy majdnem lekestem a repulot, egy baleset miatt az osztrak autopalyan, terkep elo, kerulo ut, odaertem. Klassz soforom volt :-). Kicsit hanytatott repulo ut, csomagok megkeres, busz. 27 fok, tropus, de esik az eso. Aztan perceken belul brutal defekt. Mondtak 5 perc...megcsinaljak. Na itt kezdtunk gyakorlottan szamolni vajon milyen idoszamitas szerint.. 5 perc volt. Hoztak egy masik buszt. Korrekt hatizsakos szallas, jo fej szobatarsat sikerult szereznem :-)

1. nap

Bombay/Mumbai nevezetessegei reggeltol, estig, de ez alatt kb meg is neztuk a nagy reszet. India kapuja, Taj Mahal hotel, zsinagoga, krikett palya, birosag, St Tamas katedralis, gotikus palyaudvar (szep, 1887es, amugy vilagorokseg), fuggo kertek, helyi bics... Nekem legjobban a mosoda jott be - Dhobi Ghat- brutal nagy, gyakorlatilag itt mossak kezzel Bombay szennyeset, vagy 1500 nagy kadban, es teregetik, vasaljak.. Es tenyleg feher lesz cucc. Estere mar egyontetuen mindenkinek csak egy kivansaga volt - SOR. Kis asszertivitassal inteztunk asztalt a Leopold Cafe-ban, ami egy tradicionalis helyi intezmeny 1871 ota, jelenleg etterem es bar profillal, jo nagy uveges hideg Kingfisher sorrel. Amugy itt nincs szeszeles, ritkan lehet meg sort is kapni ettermekben.

A kajarol nem irnek, mert minek brutal jooooooo

2. nap

Bombay kikotojebol hajoval at Elephanta szigetre, kb egy oras hajo ut, jo sok arussal a fedelzeten, hogy senki se unatkozzon...A szigeten egy nagy es meglepoen jo allapotu Shiva templom a fo latnivalo az V-VI. szazadbol, ez is vilagorokseg. Na meg a pofatlan majmok, akik mindent lopnak amit ernek..Ebed egy rendes vega indiai helyen. Majd indulas Hampi fele. Udito 24 oras busz ut, elmeletileg fekvos busszal. Klassz. Csak Bombaybol kierni 3 ora volt. Igaz volt dugo, de akkor is, brutalis meretu a varos..majd 20 millio ember. Felso szinten, labszarkozepig ero agy. Egy negylabu szoros, hosszu farku stopossal a fedelzeten. Ketten is lattuk, tenyleg ott szaladt...Az uton tobb godor mint aszfalt, a sofor probalt elozni, de jottek a gazdagon festett TATA-k szembe, mi meg le a padkara.. Vidam utunk volt.

Megjegyzem a tarsasag semmit se hisztizett, a nehez pillanatokban elokerult a gyogyszer, vadmeggy es torkoly izesitessel. Ugy tunik harcedzett banda, lehet szerencsem van :-)

Ma delutan elertuk Hampit, ez kiraly helynek tunik, csak sort nem lehet kapni..De innen majd maskor folytatom..

 

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosbolyongo.blog.hu/api/trackback/id/tr802474881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

straw 2010.11.26. 15:38:42

Hany dedalont fogyasztottal? Hosszufarku stoppos es kidurrant a gumi ? WTF?

Trexmark 2010.11.26. 15:40:25

mekdönci sajtos bigmaccel nincs is?

Valis&Co. 2010.11.28. 10:25:19

@straw: 4-et...Papa lattam a legtutibb forgatast, Neked ide kell jonnod dolgozni..:-)))

Valis&Co. 2010.11.28. 10:25:58

@Trexmark: Marha. Vagyis az itt nem eheto...
süti beállítások módosítása