Utazóblog

India 8. resz

2010/12/05. - írta: Valis&Co.

11. nap

Elkezdodott a rendes videki del-India tura. Reggel buszozas 4-5 orat, aztan egesz delutan turazas. A buszozashoz van egy sajat kisbuszunk, szerintem egesz jo soforrel (en az ismert okok miatt, elol mellette ulok), es a szembejovok se vezetnek rosszul, mert egyszer sem utkoztunk ossze senkivel a szerpentinen. Pedig.. Mondjuk en jol szorakoztam a mogottem sikoltozo utitarsakon. Es mar jobban ertem az indiai busz baleseteket is.

Aztan sok-sok kanyar utan megerkeztunk Munnarba, ahol vilag legmagasabban fekvo tea ultetvenyei vannak (1600 m)... Brutal zold, dimbes dombos terepasztal az egesz taj, tenyleg csodalatos. Voltunk muzeumban, meg (Tata) tea gyarban, aztan pedig jo nagy seta kovetkezett az ultetvenyek kozott. Igaz nem sutott a nap, de igy is elkepeszto volt az egesz.

12. nap

Ujabb 4 ora busszal a szerpentinen, Kumily-ig, innen lehet majd bejutni a Periyar nemzeti parkba. Eloszor elfoglaltuk az eddigi legkoszosabb szallasunkat, ahol kb evek ota nem takaritottak, a reszletekrol nem irnek. Meg a hatizsakomat sem volt kedvem lerakni a foldre. Klassz mert itt ket ejszakat maradunk. Aztan meg ebed elott elmentunk elefantolni a dzsungelbe, mint gyomor pihenteto program. Nagyon szep fanik voltak. Es eleg jol beszelt az egyik mahut (gondozo, idomar) angolul, csomo erdekes dolgot mondott. Pl hogy a bika azert nem porog most, mert parzasi idoszak van es haaat ilyenkor nem a munkan jar az esze.. Meg hogy az anya 22 honapot terhes a lany bebivel, a fiuval meg 24 honapot. Az elefantokat az elso 3 evben tanitjak a nyelvekre, ezek itt beszelnek hindit, angolt es a helyi malayalamot...Es neha a dzsungelben elo vad elefantok is bejonnek csajozni hozzajuk.. Egyebkent a tavalyi laosziakhoz kepest ezek nagyon jo allapotban levo, csinos allatok voltak. Ebed utan felmasztunk egy bio fuszerultetvenyt megnezni. Ez gyakorlatilag nem kulonbozik a dzsungeltol, de aki tudja mit kell latni az eszreveszi a sok borsot, kardamomot, gyombert, vaniliat, fahejat stb.. Mert amugy osszevissza nonek a tobbi noveny kozott. Kavet is termelnek, eleg kulonleges mert 13 euroert adnak el felkilo nyers kavebabot Nemetorszagba. De ott porkoles utan mar 55 euro. Ja es hatalmas pokok is voltak (Szanyonak termeszetesen keszultek fotok). En aztan busz helyett a szobatarssal visszasetaltam a varosba, mert mar mozgashianyunk volt...

Holnap hajnali fel 6kor indulunk dzsungel turara (vegre), aztan kovetkezo reggel tovabb kanyargunk Madurai-ba, legkozelebb mar valoszinuleg onnan irok..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosbolyongo.blog.hu/api/trackback/id/tr182494627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása