Utazóblog

Botswana - Zimbabwe - Dél - Afrika 7. rész

2011/12/21. - írta: Valis&Co.

17.- 18. nap

Kruger Nemzeti Park. Az első vélemény nem változik a későbbiekben sem, nagyon profin megcsinált a hely, beleértve az utakat, táblákat, kemping helyeket és a vezetőket. És az állatok is profik:-)

Program szerint a bazi nagy narancssárga kamionnal kellene szafarira menni, mivel több mint 200 km-t kell megtenni egy nap alatt a Parkon belül, a következő táborig. Na ne. Így aztán upgrade-eljük magunkat nyitott terepjárókra, amikkel le lehet hajtani az aszfaltos főútról.. Nos nagyon megérte. Bár amikor egy hatalmas hím elefánt megtámadta tülkölve a jeepet, felmerült bennem a truckban biztonságosabb lenne, de mi nyertünk, addig dudáltunk, míg félre állt.

Két csúcspont volt, eddig láttunk mindent, kivéve leopárdot. Kevés is van belőle és annyira terepszínű, hogy igen nehéz észrevenni. Most sem mi vesszük észre, hanem egy (nagyon profi) zsiráf. Állt az út közepén, aztán megijedt a terepjárótól, elsétált, de feje mereven végig egy irányba nézett.. Mi meg lekezdtük nézni, mit néz a zsiráf. Ott volt a fűben a leopárd :-)

A másik egy csapat orrszarvú volt, ami még nem extra, de volt velük egy bébi. Hát ez volt a legesleges legcukibb, böködte a nem létező szarvával a felnőtteket, hogy fogócskázzanak vele.. Össze-vissza ugrált, szaladgált, mint egy kölyök kutya, van fotóm, amin mind a négy lába a levegőben van :-)

19. nap

Blyde River kanyon. Zöld, hatalmas kanyon, 26 kmhosszú, kb. 750-1200 méteres függőleges piros homokkő sziklafalakkal. Jól néz ki, de nem egy Colca-kanyon.. Megnézzük a God’s Window-t, de sajnos felhős, nem sokat látni. Illetve a Three Rondavels-nek nevezett 3 hatalmas kerek sziklát. Ezután Bourke Luck Potholes – szép, színes sziklák, csomó vízesés és itt felhő sincs az égen…

20. nap

Pilgrim’ Rest az utolsó látnivaló mielőtt visszaérünk a kiindulási helyre, a Pretória melletti táborba.

Pilgrim’ Rest egy aranyásó falu, 1873-tól ástak itt a festői Lowveld-völgyben. Ez eredeti falu gyakorlatilag egyedülálló módon fennmaradt, pedig az aranyásók mindent bádogból és fából építettek, arra gondolván, ha egyszer elfogy az arany, továbbállnak. Az arany azonban majdnem 100 évig kitartott… A guide egy órát adott rá, hogy megnézzük a falut.. ami semmire sem elég, illetve annyira felsétáltunk a temetőhöz a sátortársammal..
Némi lázadozás után maradhatunk még pár órát, nem rohantunk amúgy sehova.

A visszaút Pretóriáig csak a tilos megállni, emberrablás veszély táblák miatt volt érdekes. Még megálltunk néhány hekto szeszt venni a kenguruknak a búcsúbulira. Megitták.

21. nap

Takarítok néhány órát a totál másnapos (vagy még részeg) tinikenguruk után.. Olvasás, búcsú sör a medence parton, játék a kutyusokkal (van vagy 6, minden méret a német dogtól a beagle-ig), aztán irány a reptér :-(

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosbolyongo.blog.hu/api/trackback/id/tr353968127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása