Utazóblog

BURMA 3.resz

2012/12/23. - írta: Valis&Co.

Bejegyzés alcíme...

5. nap

Megyunk vonatozni hurra! Shwe Naung-bol Aung Ban-be, persze gyorsabban is el lehet jutni mint a helyierdeku, de igy erdekesebb volt.. Nyilvan utaztak velunk a helyieken kivul egyeb ertekes dolgok is, mint borso, tuzifa, hagyma, paradicsom, avokado stb.. Ja es a hadsereg elfoglalt egy teljes vagont, ok focimeccsre mentek. Szerencsere volt veluk egy 3 honap koruli kolyokkutya - mint a szurkoloi bazis alapja - igy gyorsan megbaratkoztunk.

A vonat rem lassu volt, viszont erdekes volt a tajat es a helyi nepeket bamulni, meg atmenni olyan vasuti hidon ami szinte csak egy par sin a levegoben.. Meg persze a britek epitettek vagy szaz eve. Itt sajnos meg kell jegyeznem az infrastruktura nem feljodott semmit miota a gyarmatositok elhagytak az orszagot. Az van mint vasut, kozut stb amit ok itt hagytak, csak szarabb allapotban. Nehany eve privatizaltak az utepitest azota javitjak az utakat, de igy is borzalmasak. Ja es az utepiteseken nok dolgoznak! szinte kizarolag.

Megerkezven meg elmentunk megnezni egy cseppko barlangban kialakitott buddhista helyet, tele sztupaval es buddha szobrokkal.

Kalawnak hivjak a varost, a hegyekben ahova megerkeztunk, ez egy brittek altal epitett udulohely ahova nyaranta menekultek a forrosag elol.. Igy egy gyonyoru kolonialis villaban lakunk, korulotte viragok es fenyofak. 

Ami fura hogy reggel olyan hideg van hogy deres a banancserje, napkozben meg siman ujjatlanban izzad az ember, ha sut a nap vagy 30-35 fok van...

Este meg elmentunk egy nepali etterembe enni. Igy sikerult egy autentikus dhal bhat-ra szert tennem (tenyleg az volt, a brit hadseregbol nyugdijba ment gurka-k kozul sok itt telepedett le). 

6. nap

Trekkingelni megyunk a kornyekre. Vegre. A nyuggerekkel utazasnak az a hatranya, hogy tul sok sportos program nincs beiktatva.. Egy Pein Ne Pin faluba gyalogoltunk el, nagyon szep narancs ligetek kozott.

A faluban aztan kaptunk teat, megneztuk a jackfruit fat amirol elneveztek, meg az iskolat, ahol osszesen 6 osztalyban van altalanos es kozepiskolai kepzes.  

Ez egyszer nem hiaba cipeltem az elsosegely cuccot magammal, egybol odahoztak az iskolaba egy kolykot akinek a homloka talalkozott egy nagy faaggal, hogy reszesitsuk elsosegelyben, mert a faluban ugyan van egy nover, de kotszer nincs. Szegeny kissrac csunyan lehorzsolta a homlokat (az nem derult ki hogy kerult a faval kozelebbi ismeretsegbe) es halalra volt remulve.  Nalunk meg en vagyok az egyetlen medicaly qualified, hat en tisztottam, meg kotoztem be szegenynek a sebet a tanariban. Mindenki ugy nezett ram mint a nagy feher gyogyitora (meg az utitarsaim is, nem rohog)..

Aztan szepen lesetaltunk a falubol, a valtozatossag kedveert bananligetek kozott.

7. nap

Road to Mandalay.

Hat lehet hogy legendas, de nem tul erdekes,  7-8 oras zotykolodes a buszon. Egy reszet a deadalon+sor kombo miatt ataludtam, de azt mondtak nem vesztettem semmit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosbolyongo.blog.hu/api/trackback/id/tr674975717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása