Utazóblog

India 9. resz

2010/12/07. - írta: Valis&Co.

13. nap

Periyar Nemzeti Park - indulas reggel 5.30-kor, nyitott terepjarokkal. Mar a jeepbol lattunk mi is nehany allatot, malabari orias mokust (bohom nagy, vagy felmeteres es fekete, hosszu farku), meg fekete majmokat (megjegyzem a vezeto elefantot is latott, de lehet, hogy o kapott a vacsora melle szeszt is). Egyebkent lakik meg itt bivaly, vaddiszno, tigris (a maradek 42 darabbol), antilop stb.. Aztan reggeli a parkban es nekunk indulas az 5 oras dzsungel turara (a csapat fele konnyitett turara indult, utobb kiderult szerencsere). Itt hamar kiderult, hogy a turista legfobb fegyvere a kilos kiszerelesu NaCl, es legveresebb ragadozo az erdoben a pioca. Az evszaknak nem megfelelo idojaras miatt esett az eso, pioca meg lett millioszam. Elkepzelhetetlen mennyiseget szedtunk le a ciponkrol. Meg jo, hogy at kellett gazolni nehany patakon mert a vizes cipon jobban tapadt a so. Cserebe lattunk nehany vadon elo elefantot meg tovabbi mokusokat... Vegul le kellett roviditeni a turat, a tarsasag fele igy is ugy nezett ki, mire kiertunk a dzsungelbol, mint aki tamil partizanokkal keveredett tuzharcba, tenyernyi veres foltok a ruhan (profin gatolt veralvadas).. Haza uton aztan kiderult, milyen jo szeme van a jeep vezetoknek, meglattak menetkozben mindent, gyikot, pokot, skorpiot..

14. nap

Szokasos delelotti buszozas, kozben teglagyar nezessel. Aztan megerkeztunk Tamil Nadu tartomanyba (ez az otodik tartomany ahol jarunk), Madurai-ba. Ez del-india legnagyobb varosa es hindu zarandokhely. Lattuk a kiralyi palotat, ez ugyan fel van ujitva, de nekem nem jott be. A varosban talalhato 6 hektaros templomvaros (XIII-XVI sz-ban epult) viszont klassz, ezrevel latogatjak a zarandokok, tenyleg elkepesztoen neznek ki fekete, kek, meg narancssarga ruhakban a ferfiak.. A templomvaros tornyai nagyon kulonlegesek, a szivarvany minden szineben pompazo sok ezer szobor disziti oket..annyira giccses, hogy mar jo. Mi is sorban alltunk a sok szaz felmeztelen tamil pasival, mezitlab, mi oket fenykepeztuk, ok meg minket :-) Amugy ez a fenykepezkedes mania itt tenyleg vicces. Ha csinal az ember valakirol fotot, az nagy megtiszteltetes, minimum megkoszonik, de neha ajandekot is adnak... A varosban amugy a tomegnel csak a por nagyobb, a szallas meg meg eros idegzetueknek is kihivas. Gyanitom ma este az utolso kortyok is elfogynak a hazai szeszipari termekekbol..

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosbolyongo.blog.hu/api/trackback/id/tr642500028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása